top of page

Recente blogposts

Archief

Categorieën

  • Leonie Grossenbagt

HELP!! Hoe kom ik zonder teveel eten de feestdagen door????

De feestdagen komen nu wel heel dichtbij. Ze staan meestal in het teken van veel en lekker eten, maar ook drinken. Doordat we anders eten dan normaal komt het nog weleens voor dat je last kunt krijgen van brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, misselijkheid en vermoeidheid. Het is lastig is om niet van al het lekkers te eten maar we kunnen er zelf wel wat aan doen om deze klachten te voorkomen.

GOED KAUWEN

Voedsel dat niet goed is gekauwd is moeilijk te verteren waardoor er gassen ontstaan.

LANGZAAM ETEN

Door teveel eten ontstaat er een opgeblazen gevoel. Je hersenen krijgen na 20 minuten het signaal dat er eten in de maag zit. Door teveel en te snel in één keer te eten is dat signaal nog niet doorgekomen. RUSTIG aan dus en geniet ;-)

DRINK NIET TEVEEL WATER OF ANDER VOCHT

Spijsverteringsenzymen worden door water verdund en die hebben we juist nodig bij het eten van dit soort maaltijden.

ZUINIG MET ALCOHOL

Je lever zal eerst de alcohol afbreken en daardoor worden vetten meteen opgeslagen.

KOOLZUURHOUDENDE DRANKEN

Ze kunnen je net als koffie en alcohol een opgeblazen gevoel geven.

BEWUST OPSCHEPPEN

Neem een salade als basis en vul dit aan met kleine beetjes van de rest. Zo kun je wel alles proeven.

BEWEGEN NA DE MAALTIJD

Ga na de maaltijd een kwartiertje wandelen in de buitenlucht.

ONTSPAN

Stress heeft een ongunstig effect op je spijvertering.

Wat als je toch teveel hebt gegeten?

Tegen misselijkheid:

Thee getrokken van verse gemberwortel of gekookt rijstwater. (vocht na het koken van rijst) Drink dit met kleine slokjes.

Tegen opgeblazen gevoel:

Verse gemberthee

Kamille thee

Pepermunt thee

Kerstdiner

bottom of page