top of page
IMG_0485.JPG

Klankschaalsessie

Dat geluid een helend effect heeft, heeft men al vele eeuwen ervaren en is door de huidige wetenschap onderzocht. Er ontstaat rust doordat je hersenen in een soort ontspanningstoestand komen (alfa staat). Het schept daardoor ruimte en helderheid in je hoofd.

Goede dagen geven blijdschap, slechte dagen geven inzicht

Voor wie?

Voor mensen die veel in hun hoofd zitten is een klankschalen sessie een aanrader, maar eigenlijk voor heel veel mensen. Je kunt je energie weer beter laten stromen, waardoor blokkades worden opgeheven. Gevolg is dat je beter zou kunnen slapen, concentreren en vaak ervaren mensen ook dat ze lekkerder in hun vel zitten.

Werking klankschaal

 

We weten dat een mens voor een overgroot deel uit water bestaat. Zo’n 65-90%. Water wordt door geluid in beweging gezet. Iedere klank en trilling heeft een ordende en harmonieuze werking. De klank en trilling, werkt in op onszelf en daarbij op onze gevoelens, emoties en herinneringen. 

Wanneer een klankschaal wordt aangeslagen met een klopper geeft het een geluid en een trilling. Als de trilling heel krachtig is kan je deze zelfs zien. Een gezond lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie en op plaatsen waar een blokkade of ziek orgaan zit is die trillingsfrequentie lager. De trilling van de schaal verplaatst zich door het lichaam en zo krijgen de meeste lichaamscellen een subtiele massage. De energie gaat weer stromen en daardoor wordt het lichaam en ook geest weer in balans gebracht. De werking van de klankschaal is soms zo sterk dat die wel vierentwintig tot achtenveertig uur doorgaat .

Belangrijk

Het gebruik van klankinstrumenten is in principe niet schadelijk, maar soms dient er toch voorzichtigheid geboden te worden bij bijvoorbeeld, trombose, pacemaker, epilepsie en psychoses. Bij zwangerschappen de eerste drie maanden mag het niet daarna juist fijn, dus meld dit altijd.

De klankschaalsessie vindt liggend of zittend plaats en duurt maximaal één uur. Het beste werken de geluiden door als hierbij de ogen gesloten worden, zodat je kan voelen in je lichaam wat er gebeurt als bepaalde tonen worden gemaakt. 

 

Positieve effecten kunnen zijn:

 • Meer in contact met je eigen gevoelens, emoties, kracht en intuïtie 

 • Activeren en ondersteunen van het zelfgenezend vermogen 

 • Lichamelijk en geestelijke ontspanning, meer harmonie in denken en voelen 

 • Meer balans op energieniveau 

 • Het helen van blokkades in de aura, chakra’s en ziel.

Ook op emotioneel niveau heeft de therapie verschillende effecten. In het algemeen voel je jezelf na de meditatie of behandeling weer:

 • Energiek 

 • Positief 

 • Vol vertrouwen 

 • Ontspannen 

 • Rustig  

 • Gegrond 

blaadje defffff.png
IMG_0268.heic
bottom of page