top of page
Healthy%20Food_edited.jpg

De ImuPro test

De voedselintolerantie test, ImuPro,  is in 2000 geïntroduceerd door R-Biopharm AG in Darmstadt en wordt daar onder strenge criteria geproduceerd. De IgG antistoffen worden d.m.v. een elisa gemeten en de testkits zijn CE goedgekeurd. De ImuPro, ook wel voedselovergevoeligheid test genoemd, wordt momenteel in meer dan 20 landen toegepast.

Fall in love with taking care of your body

blaadje defffff.png

Hoe werkt het?

Hoe werkt de ImuPro voedsel intolerantie test?

Orthomoleculair betekent letterlijk de 'juiste moleculen'. Met andere woorden de juiste voedingsstoffen. Wat voor iemand juist is verschilt per persoon. Het hangt af van leeftijd, geslacht, erfelijke factoren, stress, eetgewoonten, leefstijl. Kortom maatwerk. Waar nodig zal ik supplementen adviseren. De gezondheid kan op deze manier hersteld, verbeterd of in stand gehouden worden.

Wanneer u lijdt aan een aandoening die niet weg gaat kan dat de oorzaak zijn van een vertraagde voedselintolerantie. Zo’n vertraagde voedselallergie blijft vaak onopgemerkt, omdat er vaak pas na enkele uren of zelfs dagen symptomen optreden. De ImuPro kan u hierbij helpen!

Pro Health Medical is officiële partner van R-Biopharm en de ImuPro test voor de landen: Nederland en België.

Wat is een voedselintolerantie?

Wanneer u lijdt aan een chronische klacht die maar niet verdwijnt, kan de oorzaak wel eens een IgG-voedingsallergie (type III) zijn. Dit wordt in de volksmond voedselovergevoeligheid of voedselintolerantie genoemd. Typerend voor zo’n overgevoeligheid is dat de symptomen vaak pas een paar uur of zelfs dagen na het innemen van een ”trigger food” optreden. Dit maakt ze heel moeilijk te identificeren.

Klik voor meer informatie over IgG-voedselallergie Type III

Hoe kan een vertraagd voedsel allergie klachten geven?

​De darmwand kan worden beschadigd en kan lekken als gevolg van stress, infecties of medicijnen. Zo kunnen voedingsdeeltjes in de bloedbaan terecht komen. Het immuunsysteem denkt dat dit (ten onrechte) schadelijke stoffen zijn en produceert specifieke antilichamen (IgG antistoffen). Dit kan leiden tot de vorming van immuuncomplexen die zich vervolgens vestigen in een deel van het lichaam, waar het de reacties veroorzaakt.

Met de ImuPro voedselintolerantie test kunt u ontdekken of er sprake is van een vertraagde voedselallergie.

De test:

Bij Pro Health Medical kunt u terecht voor een uitgebreid voedselintolerantie onderzoek. Hiervoor zijn diverse mogelijkheden:

 • ImuPro Screen: 

  • Een kort rapport met duidelijke resultaten van 22 voedingsmiddelen.

 • ImuPro Screen+: 

  • Begrijpelijk rapport van 44 voedingsmiddelen.

 • ImuPro Basic: 

  • Een begrijpelijk rapport van 90 voedingsmiddelen

  • Persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijnen

 • ImuPro Complete: 

  • Een begrijpelijk rapport van 270 voedingsmiddelen

  • Persoonlijke handleiding met voedingsrichtlijne

  • Individuele receptenboek gebaseerd op uw resultaten

blaadje defffff.png
bottom of page