Kanker
In mijn praktijk krijg ik vaker te maken met mensen die kanker hebben of hebben gehad. Uitbehandeld of nog in behandeling. Naast de reguliere zorg kiezen meer mensen voor de alternatieve zorg. Duidelijker wordt hoe belangrijk voeding en leefstijl is in het ontstaan van kanker en daarbij ook tijdens de behandeling.
Become a priority in your life
Mijn ervaring en
behandelplan
Kanker heb ik van dichtbij meegemaakt. Ik kreeg hiermee te maken toen mijn kinderen nog in de luiers zaten. Ik had een baby van een paar maanden en een peuter toen mijn partner te horen kreeg dat hij een agressieve vorm van keelkanker had. De wereld staat dan op zijn kop. Het moment dat we in het ziekenhuis waren en moesten wachten op de uitslag of het wel of niet uitgezaaid was staat me nog helder voor de geest. Gelukkig zijn we inmiddels jaren verder en is hij, voor zover we weten, kankervrij. Wel weet ik dat het ‘kankervrij verklaren’ niet persé betekent dat het ook zo voelt in het hoofd. Dus ben mij wel terdege bewust van het proces na kanker.
​
Na een intakegesprek van anderhalf uur zal ik in samenspraak met de cliënt een behandelplan maken. Ik kijk hierbij naar voeding, leefstijl en naar wat ik in mag zetten qua supplementen naast de reguliere behandeling.
Bepaalde diëten hebben succes. Zo volgen veel mensen het Ketogeen dieet of een vorm van vasten.
Behalve voeding en leefstijl kan ik cliënten helpen met onverwerkte stukken. Bij deze onverwerkte stukken of trauma’s zet ik EFT in. Dit staat voor Emotional Freedom Techniques.
Hoe vaak komt kanker voor?
Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgen kanker voor hun 75ste. Kanker treft vooral ouderen: 67 % van de vrouwen en 79 % van de mannen zijn 60 jaar of ouder bij de diagnose. Minder dan één procent van alle kankers doet zich voor op kinder- of adolescentenleeftijd (van 0 tot 19 jaar).