Leonie Grossenbagt is zowel Gewichtconsulente als Orthomoleculair therapeut als EFT-therapeut. Zij heeft in haar praktijk al veel mensen mogen begeleiden.

Waar zij veel mee te maken krijgt zijn mensen met:

- burn-out.

- kanker

 

Maar ook sporters die beter willen presteren en sneller willen herstellen.

Leonie heeft na haar opleiding Hbo-Sociaal Pedagogische Hulpverlening 7 jaar gereisd, gewerkt en gewoond over de wereld. Door deze ervaring heeft zij gemerkt dat voeding een belangrijk onderdeel is van de vitaliteit. Omdat zij erg low-budget reisde en daardoor soms een aantal dagen op bijvoorbeeld 'maria biscuit met pindakaas' leefde merkte ze dat ze tekorten kreeg die zich uitten in fysieke klachten. Deze verdwenen weer als er wel weer groente en fruit werd gegeten. Dit klinkt natuurlijk allemaal erg logisch maar als je jong bent dan merk je het effect niet meteen. De cliënten die zij nu begeleidt zijn dan ook vaak 30+. Een leeftijdscatergorie waarbij je het wel merkt wanneer je voedingspatroon niet optimaal is.

Dit neemt niet weg dat het juist belangrijk is om als kind en jong volwassene gezond en voedzaam te eten. 

 

De verschillende voedingsgewoonten waarmee Leonie kennis mee heeft mogen maken tijdens het reizen, door vele (derdewereld) landen, heeft haar interesse gewekt om zich te verdiepen in voeding. Zij volgde eerst de studie tot Gewichtsconsulente, daarna Hbo Medische basiskennis, Hbo Orthomoleculaire voedingsleer en Masterclass Neurotransmitters bij Cell Care door Dirk Zoutewelle. Nog steeds volgt zij vele nascholingen en is zij altijd bezig om haar kennis te vergroten en verdieping te zoeken. Met name de biochemische processen in het lichaam.     

Als aanvulling op de therapie heeft zij een opleiding tot EFT-therapeut afgerond en kan daarmee lading van gebeurtenissen afhalen. Angsten en trauma's pakt zij daarmee succesvol aan. In haar praktijk ziet zij regelmatig dat aan een fysieke klacht een angst of trauma verbonden zit. Door die mede aan te pakken kan de klacht effectiever verholpen worden.

 

Deze methode wordt altijd in samenspraak met de cliënt gebruikt.  

De Therapeut

© 2015 by NL-voedingscoach 

Met mijn bericht/contactverzoek geef ik toestemming om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in het  privacybeleid.